Pensionado
Ruud Wennekes

Binnenkort neemt FNV Havens afscheid van havenbestuurder Ruud Wennekes. Na 17 jaar als vakbondsbestuurder te hebben gewerkt bij FNV Havens gaat hij zijn resterende verlof opnemen en aansluitend van zijn welverdiende pensioen genieten.

Koen Keehnen is secretaris van de Sectorraad FNV Havens

Deze unieke havenbonk, met zijn ietwat foute tongval, heeft op geheel eigen wijze zijn sporen verdiend en achtergelaten in de haven. Ruud kennen wij natuurlijk vooral als havenbestuurder van het Haventeam en als bestuurder van Stichting Veilige Haven. Zijn sectoren waren vooral de droge bulk en de tankop- en overslag. Zijn rol als regisseur/regelateur is veel minder zichtbaar en blijft vaak onderbelicht voor de achterban. Maar bij elke actie en/of campagne was Ruud de drijvende kracht op de achtergrond - hij regelde alles! Van vergunningen tot budgetten, van spiegeltjes en kraaltjes tot locaties, van dagvoorzitters tot horeca en van T-shirts tot banners. Alles, werkelijk alles, werd door Ruud opgepikt en tot in de puntjes geregeld.


FNV Havens gaat deze vakbondsbestuurder missen!! De zoektocht naar een opvolger van Ruud is niet eenvoudig. Ten eerste valt het niet mee om op korte termijn de cao-pakketten van Ruud één-op-één over te nemen en om iemand te vinden (nieuwe bestuurder) die in het Haventeam past. En ten tweede weigert het besluiteloze en lamlendige hoofdbestuur van onze vereniging al jarenlang om het Haventeam weer op volle oorlogssterkte te brengen. Het Haventeam opereert al te lang met 4,5 fte waar 5 fte noodzakelijk is én is afgesproken.


Om een definitief eind aan deze ‘fte-soap’ te maken zou er een advies van de Sectorraad Havens moeten komen - aan alle onderhandelingsdelegaties in de haven - waarin de werkgeversbijdrage (0,3% van de loonsom) op een zodanige wijze geclaimd wordt dat het aantal bestuurders in de haven voor altijd 5 fte is. Vijf (5) dus!


Ruud, ik neem aan dat je tussen de regels door gelezen hebt dat je eigenlijk niet weg kunt. Echter, jou kennende, eigenwijs als je bent ga je toch. Daarom namens alles en iedereen binnen FNV Havens, het ga je goed en bedankt voor alles!