DFDS
zoekt stoere meiden

DFDS Vlaardingen streeft naar meer vrouwen die in de operationele dienst aan het werk kunnen. Samen met DFDS bedacht FNV Havens het initiatief getiteld ‘Stoere meiden’.

“Het is raar dat we in tijden van krapte de helft van de arbeidsmarkt laten liggen”, licht Cees Bos van FNV Havens toe. “In de haven werken veel te weinig vrouwen in operationele functies. Terwijl ze wel heel geschikt kunnen zijn. De komende periode gaan we eerst dochters en eventueel hun vriendinnen, van de huidige DFDS-medewerkers polsen. Bij voldoende interesse willen we vervolgens een open dag organiseren. Het streven is in eerste instantie een ploeg van dertien tot vijftien vrouwen te realiseren. Er is geen limiet aan het aantal vrouwelijke werknemers. We hopen op een zwaan-kleef-aan-effect.”

Bos benadrukt dat meiden en vrouwen die in aanmerking komen voor een opleiding bij DFDS in groepjes van vier worden binnengehaald. “Dan voel je je niet zo’n vreemde tussen al die mannelijke collega’s en kun je je aan elkaar optrekken.”


Oproep: Ben je geïnteresseerd in een eventuele baan/opleiding bij DFDS, stuur dan een e-mail naar DFDS: