Wie is toch die nieuwe bestuurder bij FNV Havens?

Mijn naam is Chant van den Berg en sinds april dit jaar ben ik bij FNV Havens begonnen. Ik woon met mijn gezin in Utrecht. Naast werk en gezin vind ik het leuk om te klimmen in de klimhal. En als het warm genoeg is doe ik aan openwaterzwemmen en wielrennen.

Na mijn studie Rechten ben ik in 2013 bij FNV gaan werken op het Juridisch Advies Centrum. Ik ben toen al snel overgestapt naar de ‘collectieve kant’ als consulent bij FNV Handel. Na de bestuurders-klas van 2016 ben ik als bestuurder webwinkels begonnen. Daar heb ik samen met de leden door middel van acties meer vaste banen bij Wehkamp afgedwongen. En bij Coolblue hebben we na ruim 10 jaar een ondernemingsraad laten oprichten.

Ondertussen ging ik wel eens kijken bij collega’s in de andere sectoren en viel FNV Havens mij op. De onderlinge solidariteit tussen de collega’s, leden & kaderleden en de cultuur van ‘recht voor zijn raap’ smaakte naar meer. Dankzij acties van de Sectorraad en het Haventeam ‘Geef ons de 5!’ kon het Haventeam weer op volle sterkte gebracht worden. En kon de vacature gesteld worden waar ik al een tijdje naar uitkeek.

Mijn pakket bestaat vooral uit bedrijven in de bulksector. Het inwerken verliep wat anders dan ik mij had voorgesteld; kantoren dicht, veel telefonisch vergaderen etc. Ik zal er maar niet teveel over zeggen, dit is immers een Corona-vrije krant… In ieder geval heb ik inmiddels toch al een deel van de kaderleden kunnen ontmoeten, wat directies gesproken en samen met de mannen van de IGMA een petitie aangeboden (en gewonnen!) zodat de vuilwerktoeslag voor de senior fitters weer 100% uitbetaald wordt. Na de zomer gaan we een aantal cao trajecten opstarten, en zal ik Cees Bos vervangen (tijdens ziekteverlof) voor het Kolenfonds.