ITF Young Dockers have launched a podcast called the Dockcast, which highlights the latest news, views, and attitudes in the world of dockers.

Dockast ITF Young Dockers

De International Transportworkers’ Federation (ITF) heeft onlangs een podcastserie voor jonge havenwerkers gemaakt - de Dockcast. Verschillende jonge havenwerkers aangesloten bij de Belgische en Canadese havenvakbond praten in de nieuwste aflevering met Paddy Crumlin, voorzitter van de havensector van de ITF (Niek Stam is vicevoorzitter van de Dockers’ Section). In de Dockcast hebben ze het over vakbonden, werknemersrechten, automatisering in havens wereldwijd en de oorlog in Oekraïne. Crumlin vertelt openhartig hoe hij het van zeevarende tot voorzitter van de meest invloedrijke internationale vakbond ter wereld schopte. En hoe belangrijk het is samen de positie van havenwerkers en transportarbeiders in het algemeen te verbeteren. Met de Dockcast wil de ITF een platform realiseren waar jonge havenwerkers tot 35 jaar wereldwijd met elkaar in contact staan over belangrijke onderwerpen en campagnes. Om jongeren een belangrijke stem te geven wil de ITF het netwerk van jonge havenwerkers tot een krachtige beweging die vecht voor rechtvaardigheid uitbouwen.

Ben jij jong, werkzaam als havenwerker en wil jij ook actief zijn voor en met jongeren? Meld je dan aan voor FNV Havens Youngsters via havens@fnv.nl

In the second episode of the ITF Young Dockers’ podcast series The Dockast, hosts Nick Loridan (ABBV-BTB Belgium) and Viri Gomez (ILWU Canada) catch up with MUA National Secretary, ITF Dockers’ Section Chair, and ITF President, Paddy Crumlin.